Cover-up tattoos

U overweegt om een oude tattoo te laten coveren met een nieuwe? Dat kan! Mits de juiste techniek is er al heel wat mogelijk, maar toch blijft u beperkter in uw keuze qua stijl en artiest dan met een gewone nieuwe tattoo.

Nadelen van een cover-up tattoo

- Niet elke artiest van ons doet covers.
- Degene die dit wel doen gaan voor covers vaak een duurder uurtarief aanrekenen dan ze zouden doen voor een gewone tattoo.

Tips en info voor een cover-up tattoo

- Geef uw artiest de nodige vrijheid!
- Voor een cover vereisen wij anyway een babbelafspraak met de artiest in kwestie. U moet dus zoiezo al eens langsgekomen hebben om deze te bespreken, dit kan niet via email. (U kan wel via email deze eerste babbel vastzetten)
- Als u in de spiegel naar uw oude tattoo kijkt, op het lichaamsdeel waarop dit staat, ziet u dan nog lege huid rond uw oude tattoo? Of neemt uw oude tattoo het volledige zichtbare gebied in?
--> Indien er nog lege huid rondom beschikbaar is, houd er dan rekening mee dat de nieuwe tattoo best veel groter wordt dan de oude.
--> Indien er geen lege huid meer is (uw tattoo neemt bv de hele breedte van de buitenkant van uw bovenarm in beslag), dan wordt een cover NOG moeilijker..
- Een donkere tattoo valt moeilijker te coveren dan een reeds afgebleekte (door ouderdom of door laserbehandeling)
- Een kleine tattoo valt makkelijker te coveren dan een grote tattoo.

Beste oplossing voor een cover-up

U kan er ook voor kiezen om uw oude tattoo (deels) te laten weglaseren.
Dit doen wij in onze studio niet.
Kijk goed uit waar u gaat om dit te laten doen! Dit zijn veel ernstigere wonden die moeten genezen dan van een tattoo.
Om een tattoo helemaal weg te krijgen zijn vaak veel sessies nodig. Tussen elke sessie zijn ook een aantal weken recuperatie nodig.
Tussen de laatste lasersessie en eerste tattoosessie zijn ook heel wat weken nodig om te genezen.
U opteert het beste om enkele keren te laseren tot de tattoo goed is afgebleekt, en daarna aan uw cover te beginnen. Dit is de beste keuze!